STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE ZA PROJEKTANTE V ARBORETUMU

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE ZA PROJEKTANTE V ARBORETUMU

03.10.2023

Od 26. do 29. septembra 2023 je potekalo strokovno izobraževanje za projektante v Arboretumu Volčji Potok. Izobraževanja se je udeležilo več kot 60 projektantov (arhitektov in krajinskih arhitektov) ter izvajalcev hortikulturnih del iz različnih delov Slovenije. Z našim znanjem in izkušnjami pri delu z načrtovanjem in oskrbo trajnic na javnih nasadih smo sedelovali tu mi, vrtnarija Trajnice Strgar.
Izvedena so bila tri vodenja in predavanja z naslovi: Kako trajen del dediščine so drevesa?, Pregled sort dreves za vroča in suha poletja ter Osnove načrtovanja in oskrba nasadov s trajnicami na javnih površinah ter praktični prikaz Arboristične smernice pri projektiranju. Predavali so: Matjaž Mastnak, Vasja Dornik in Mirko Silan iz Arboretuma Volčji Potok ter Bernarda Strgar iz vrtnarije Trajnice Strgar. Pri strokovnih izobraževanjih vedno spodbujamo izmenjavo mnenj ter izkušenj udeležencev in tudi v tem tednu je bila izmenjava odlična.
Odziv udeležencev je bil zelo dober, kar nam daje motivacijo za organizacijo podobnih strokovnih izobraževanj tudi v prihodnje.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.